top of page
Writer's pictureNoora | Impuls

Lyhytsisältöisen videomarkkinoinnin voima vuonna 2024: Miten se voi muuttaa liiketoimintaasi

tumma lähikuva kamerasta

Digitaalisen markkinoinnin maailma on jatkuvassa liikkeessä, ja yksi vuoden 2024 kuumimmista trendeistä on ollut ja on edelleen lyhytsisältöinen videomarkkinointi. TikTokin, Instagram Reelsin ja YouTuben Shorts-videoiden suosion myötä on selvää, että lyhyet ja nopeatempoiset videot ovat tulleet jäädäkseen.


Nämä sisällöt eivät ole vain nopeita ja helppoja kuluttaa, vaan ne tarjoavat yrityksille loistavan tilaisuuden sitouttaa yleisö ja rakentaa bränditietoisuutta.


Mutta miksi lyhytsisältöiset videot ovat niin tehokkaita ja miten voit hyödyntää niitä liiketoiminnassasi? Tässä kolme syytä, miksi lyhytsisältöisenvideomarkkinoinnin voima kannattaa ottaa haltuun juuri nyt.


1. Sitouta katsojat nopeasti

Lyhyet videot eivät vaadi yleisöltä suurta ajallista sitoutumista, mikä tekee niistä erittäin tehokkaita. TikTokin ja Instagramin käyttäjät selaavat nopeasti läpi sisällön, ja sinun tehtäväsi on pysäyttää heidät.


Videot, jotka viihdyttävät ja tarjoavat arvoa, kuten nopeita vinkkejä, behind-the-scenes -materiaalia tai humoristisia hetkiä, voivat saada katsojan pysähtymään ja jakamaan sisältöä eteenpäin. Tämä kasvattaa brändisi näkyvyyttä ja auttaa tavoittamaan laajempia yleisöjä.


2. Personoi ja rakenna brändin tarina

Lyhyet videot antavat sinulle tilaisuuden tuoda esiin brändisi persoonaa ja luoda yhteyksiä asiakkaisiin. Niiden avulla voit viestiä aitoutta ja inhimillisyyttä, jotka ovat nykypäivän kuluttajille tärkeitä.

Esimerkiksi lyhyet tarinat yrityksesi arjesta tai asiakkaiden kokemuksista voivat syventää brändiuskollisuutta. Brändin äänen säilyttäminen aidossa ja helposti lähestyttävässä muodossa auttaa asiakkaita samaistumaan sinuun.


3. Lisää konversioita viihteen avulla

Lyhyiden videoiden yksi suurimmista eduista on niiden kyky herättää tunteita. Kun asiakkaat viihtyvät, he ovat todennäköisemmin kiinnostuneita myös tuotteistasi ja palveluistasi. Huolella suunniteltu video voi kertoa paljon lyhyessä ajassa – ja tehokas call-to-action videoiden lopussa voi johdattaa katsojat verkkosivustollesi tai verkkokauppaasi ostoksille.


Kokeile erilaisia formaatteja ja analysoi, mikä toimii juuri sinun yleisöllesi parhaiten.


Ota haltuun lyhytsisältöisen videomarkkinoinnin voima ja kasvata liiketoimintaasi


Videomarkkinointi ei ole vain suurille yrityksille.

Pienet yritykset ja vaikuttajat voivat saavuttaa suuria tuloksia luomalla lyhyitä, houkuttelevia videoita, jotka resonoi heidän yleisönsä kanssa.


Olipa kyseessä hauskat TikTok-videot tai informatiiviset Instagram Reelsit, voit rakentaa brändisi nopeasti ja tehokkaasti lyhyen sisällön avulla.


Käytännön toteutusvinkkejä lyhytsisältöisen videomarkkinoinnin tehokkaaseen hyödyntämiseen


1. Pidä ensimmäiset sekunnit iskevinä

Koska lyhytsisältöisissä videoissa kilpaillaan jatkuvasti katsojan huomiosta, videoiden ensimmäiset sekunnit ovat kriittisiä. Kokeile käyttää dramaattisia kysymyksiä, visuaalisesti kiinnostavia elementtejä tai suoraa toimintakehotusta heti alussa. Tämä auttaa pysäyttämään katsojan ja houkuttelemaan häntä katsomaan loppuun asti.


2. Käytä tekstityksiä

Monet katsojat katsovat videoita ilman ääntä, joten tekstitykset ovat loistava tapa varmistaa, että viestisi menee perille ilman ääniäkin. Käytä selkeitä ja lyhyitä lauseita korostamaan keskeisiä kohtia ja lisäämään sisällön saavutettavuutta.3


3. Panosta laatuun, ei määrään

Vaikka videoiden määrä on tärkeää näkyvyyden lisäämiseksi, laatu ratkaisee sitoutumisen. Jokaisen videon tulisi tarjota arvoa – viihdettä, tietoa tai inspiraatiota. Pidä sisältö lyhyenä, mutta varmista, että se on visuaalisesti houkuttelevaa ja ammattilaatuista. Huono äänen- tai kuvanlaatu voi karkottaa potentiaaliset asiakkaat.


4. Hyödynnä hashtageja ja trendejä

Erityisesti TikTokin ja Instagram Reelsin algoritmit suosivat trendaavia aiheita ja hashtageja. Seuraa ajankohtaisia haasteita tai trendejä ja sovella niitä oman brändisi tyyliin. Näin voit kasvattaa näkyvyyttä ja tavoittaa uusia yleisöjä, jotka eivät olisi muuten löytäneet sisältöäsi.


5. Varmista Call-to-Action (CTA) jokaisen videon lopussa

Jokainen video on mahdollisuus ohjata katsoja toimimaan. Hyvä CTA voi olla esimerkiksi "Seuraa meitä lisää vinkkejä varten" tai "Vieraile verkkosivuillamme saadaksesi lisätietoja." Tarjoa katsojille selkeä syy toimia heti videon jälkeen.

Näiden vinkkien avulla voit rakentaa lyhytsisältöisestä videomarkkinoinnista menestyksekkään osan yrityksesi markkinointistrategiaa.



Luovia julkaisuvinkkejä lyhytsisältöiseen videomarkkinointiin


1. Behind-the-Scenes (BTS) -materiaali

Näytä yleisöllesi, mitä kulisseissa tapahtuu. Olipa kyse tuotteiden valmistuksesta, tiimin päivittäisestä työskentelystä tai tapahtuman järjestelyistä, BTS-videot antavat seuraajillesi syvemmän yhteyden brändiisi.

Esimerkki: "Tältä näyttää päivä meidän toimistolla! Työpäivämme kulissien takaa. #Yrittäjyys #BehindTheScenes"


2. Vastaa yleisiin kysymyksiin (Q&A)

Kerää yleisöltä kysymyksiä ja vastaa niihin lyhyillä videoilla. Tämä luo suoraa vuorovaikutusta seuraajien kanssa ja vahvistaa brändisi asiantuntijamielikuvaa.

Esimerkki: "Vastataan seuraavaksi teidän yleisimpiin kysymyksiin digimarkkinoinnista! #QandA #Vinkit"


3. Tuotteen/digipalvelun esittely

Tee lyhyitä esittelyvideoita tuotteistasi tai palveluistasi, joissa kerrot nopeasti, miksi ne ovat hyödyllisiä. Tämä toimii erityisesti uusien lanseerausten yhteydessä.

Esimerkki: "Uutuus nyt saatavilla! Katso, kuinka tämä digitaalinen työkalu voi tehostaa bisnestäsi. #Uutuus #Digityökalu"


4. Vinkit & niksit

Jaetaan pieniä, käytännönläheisiä vinkkejä ja oivalluksia yleisön tarpeisiin. Lyhyet "How-to"-videot ja ideoiden jakaminen on erittäin suosittua.

Esimerkki: "Tässä nopea vinkki, miten kasvatat verkkosivujesi liikennettä! #Markkinointivinkit #KasvataLiikennettä"


5. Osallistujien tarinat ja palaute

Esittele tyytyväisten asiakkaiden tai käyttäjien palautteita. Tämä rakentaa luottamusta ja inspiroi muita kokeilemaan palveluitasi.

Esimerkki: "Kuuntele, mitä asiakkaamme kertoo verkkokauppaprojektistamme! #Asiakaspalaute #Verkkokauppa"


6. Ennakoi ja teaserit

Julkaise lyhyt teaser-video tulevasta tuotteesta tai kampanjasta. Tämä luo jännitystä ja odotusta.

Esimerkki: "Jotain suurta on tulossa... Pysy kuulolla! #Teaser #TulossaPian"


7. Haasteet ja kilpailut

Luo haasteita tai järjestä kilpailuja, joissa seuraajat voivat osallistua ja voittaa palkintoja. Tämä edistää sitoutumista ja levittää brändisi näkyvyyttä.

Esimerkki: "Osallistu meidän syksyn kilpailuun ja voita ilmainen konsultointi! #Kilpailu #Voita"


8. Ennusta trendit

Tee lyhyitä videoita, joissa kerrot alan tulevista trendeistä. Trendien seuraaminen antaa brändillesi innovatiivisen ja ajankohtaisen kuvan.

Esimerkki: "Mitä vuosi 2025 tuo markkinointiin? Tsekkaa meidän trendiennuste! #Trendit #Markkinointinäkymät"


Lyhytsisältöisessä videomarkkinoinnissa tärkeintä on olla selkeä ja saada viesti nopeasti perille, sillä yleisön huomio on rajallinen. Kokeile eri formaatteja ja testaa, mikä toimii parhaiten omalle kohderyhmällesi!


Oletko valmis ottamaan ensimmäiset askeleet lyhytsisältöisen videon maailmassa? 


Ota yhteyttä, niin autan sinua luomaan sisältöstrategian, joka vie brändisi seuraavalle tasolle!



Oliko tästä blogitekstistä sinulle hyötyä?

  • Oli hyötyä!

  • Osittain.

  • Ei ollut hyötyä.



2 katselukertaa0 kommenttia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page